Počela izgradnja rezervoara Pendičići
Počela izgradnja rezervoara Pendičići

U sklopu projekta izgradnje centralnog vodovoda za vodosnabdijevanje MZ Trnovo u općini Trnovo, počela je izgradnja rezervoara Pendičići. Projektom je predviđena izgradnja rezervoara zapremine 200 kubika.
Projektnu dokumentaciju ovoga projekta izradila je firma ”Es Hydrotechnics” d.o.o. Sarajevo, a radove izvode radnici preduzeća ”Bujice” d.o.o. Konjic. Finansijska sredstva obezbijedilo je Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. Dio ovoga projekta je i ranije završeni rezervoar za vodosnabdijevanje naselja Godinja.
Lokacija rezervoara se nalazi iznad naselja Pendičići, a rezervoar je projektovan kao armirano betonski objekat, koji se sastoji od vodene i zatvaračke komore. Izgradnja ovog rezervoara obuhvata pripremne, zemljane, betonske, zidarske, izolaterske, te molersko-farbarske i fasaderske, kao i montažne i limarske radove.
Vodosnabdijevanje naselja Gračanica i Pendičići, kao i centralnog dijela MZ Trnovo će se vršiti sa ovoga rezervoara po okončanju njegove izgradnje. Po realizaciji projekta izgradnje centralnog vodovoda trajno će biti riješeno vodosnabdijevanje u ovoj mjesnoj zajednici.